sjoerdsmit.reismee.nl

Zuid eiland

Dear Dutchies,

Aangekomen in Christchurch bevinden we ons weer op bekend terrein in New Zealand, de reis over het zuid eiland hebben we afgerond en we slapen na 22 verschillende hostelbedden weer in een vertrouwd bedje bij Dick en Linda (nog steeds oudoom en oudtante). Tijdens onze rondreis zijn we elke keer 2 a 3 dagen op dezelfde spot gebleven om wat rond te kijken, een activiteit te ondernemen of de streekproducten te proeven.

Laat ik maar beginnen met het eeste streekproduct, we kwamen immers eerst door de wijnregio, een korte wijnproeverij lieten wij daar dus zeker niet schieten. Goede wijn, maar het paste niet in het budget van een backpacker, en zo'n vat ook niet in onze backpack.

In het Abel Tasmanpark was onze eerste activiteit, met de watertaxi naar een strandje om vanaf daar de 20km coastal walk terug te lopen (meerdaagse tochten hebben we helaas niet gedaan, tijd en materiaal tekort). De wandeling liepen we samen met een fransman, canadese en ierse en leidde ons door bos en over strandjes waardoor we het gevoel hadden dat we op een tropische eiland rondliepen.

In Greymouth verblijven alle backpackers maar 1 nacht, weinig te beleven, op een bierproeverij na. Monteiths, prima pils zou ik zo zeggen, we hebben de avond daarom ook nog even voorgezet met een stel andere nederlanders die ook waren komen proeven. Nadat we er zeker van waren dat Monteiths lekker bier was, terug naar het hostel waar de volgende ochtend de bus weer om 8 uur (te vroeg na een bierproeverij) verder ging.

Franz Josef, onze volgende halte, 4 nachtjes gebeleven. Hier valt gemiddeld 4,5 meter regen per jaar, en dat hebben we aan den lijve moeten ondervinden, letterlijk! We hadden onze full day glacier walk al geboekt voordat we de weersvoorspelling hadden gezien. De gletsjer liepen we op in de stromende regen, er was op het laatst weinig droogs meer over, maar dat werd aan het eind van de middag goed gemaakt door een bezoek aan de hot pools.

De daaropvolgende dag een hike (19km) langs de glacier, maar vanwege de wolken weinig ijs te zien... wel een mooie tocht door het regenwoud, die uiteindelijk naar de Alex Knobb peak leidde. (regenwoud met daarnaast een gletsjer vind je overigens alleen in NZ of één in brazilie).

Ook zochten we onze fellowship van de voorgaande bierpoeverij op om een gezellige avond met onze gletsjergids in het lokale kroeg te houden, ook hier werd het bier van hoge kwaliteit getapt. De volgende dag hebben we dus nog wat glazig rondgekeken in het Franz Josef.

Vanaf Queenstown (3nachtjes) een dagtocht naar Milford Sound, mooie boottocht door fjorden (zie foto's, een fjord is door een gletser in ijstijd ontstaan, een sound is door het uitslijten van een rivier ontstaan). En aangezien Queenstown een populaire plek is voor backpackers was het nachtleven uiteraard ook gezellig, wederom met onze fellowship op pad gegaan...

Na Dunedin richting Mount Cook, hemelsbreed maar 30 km van Franz Josef maar aan de andere kant van de bergketen, maar een hele andere omgeving. Langs de westkust van het zuid eiland loopt een bergketen vergelijkbaar met de Alpen, hier staat NZ om bekend. Bij Mt Cook 2 topwandelingen gemaakt, meerdere gletsjers gezien en flink gezweet. Door het mooie weer uiteraard mooie foto's kunnen schieten.

Hier in Christchurch staat alleen nog een afscheidsfeestje te wachten, voordat we een weekje aan het strand van Sydney gaan relaxen, eindelijk vakantie :)

Sweet as

ps, de foto's staan helaas wat door elkaar; voor degenen die al gezien hadden dat ik wat foto's toegevoegd, er zijn wat extrafoto's toegevoegd.

Ed

Waar zijn die foto's van het nachtleven? ;)

Bertram

Erg leuk om weer wat te lezen, Naaais...

Marijke en ik vroegen ons al af wanneer er een update kwam!

Op naar het volgende evenement/verhaal!!

Arjan

Mooie foto's Smit!

Lekker relaxen aan het strand zometeen.

Groet,
Arjan

mieke

Al heel wat gezien in korte tijd joh. Zo te zien vemaken jullie je prima. Geniet straks maar van een beetje rust aan het strand. Voor jaap is het morgen zijn laatste werkdag, dan is hij officieel pensionada. 17 maart vertrekken we naar Turkije en dan duurt het denk ik 4 tot 6 weken voor we weer online zijn. Dan is er vast weer een leuk verhaal met foto's van jou. Knuffel Mieke

Jan T

Het lijkt daar wel één groot proeflokaal, geniet er van

Marja

Hoi Sjoerd,
Wat een leuke verhalen allemaal! Die wandelingen, boottochten en niet te vergeten die proeverijen, om jaloers op te worden (ha, ha)! Zo te lezen, begin je aardig in de mood te komen! Ga maar lekker genieten van een relaxte strandvakantie; die heb je wel verdiend na al die inspanningen...! Dan komen je hersens ook een beetje tot rust! Veel plezier, geniet ervan en tot je volgende verhaal.
Liefs en heel veel groetjes
Marja en Rudi