sjoerdsmit.reismee.nl

Noord eiland

Hi There,

Na een heerlijk visstoofpotje zoals alleen een Van de Ven die kan maken, komen vele herinneringen van de afgelopen week weer naar boven. Tevens is hebben ons 'noordelijkste' punt bereikt van onze reis tussen de kiwi's, weer eens tijd voor een verhaaltje dus.

Een week geleden zijn we uitgezwaaid door Dick en Linda, we zijn weer met de truck van Brent meegereden naar de ferry om naar het Noordereiland te gaan. Een dagje rondlopen in Wellington was leuk, deze stad ligt in de heuvels waardoor de blokstructuur niet zo aanwezig als in Christchurch en de steden in Australie. Simon uit Engeland kwamen we hier tegen en ook hij reisde mee met de Magic-bus, zodat we tot gister contact met hem hadden, hij ging dor naar Auckland, wij hebben besloten om deze stad over te slaan, eerst even genoeg steden gezien.

Onderweg zijn we 1 nachtje in Napier geweest, waar niet erg veel te beleven was, maar gelukkig hebben we alleen maar mooi weer (soms wat wolkjes). Tijdens onze busreis naar Taupo hebben we op advies van de buschauffeur besloten om tijdens dit mooie weer met een vliegtuigje omhoog te gaan. Toen we op 12000 foot waren vielen we uit het vliegtuig, maar gelukkig zat er een mannetje op mijn rug, en op zijn rug zat een parachute, gelukkig maar!!! De onvergetelijke ervaring van de vrije val om vervolgens veilig te landen naast Lake Taupo was awesome!

De volgende dag de bergschoenen aan (naja, hardloopschoenen en sneakers in ons geval), een geweldig mooie tocht door Tongariro national Park. Op de foto's kan het zijn dat de vulkaan die je ziet bekend voorkomt, in Lord of the Rings heet deze vulkaan namelijk Mount Doom. De uitzichten tijdens de 18km lange tocht waren zeer mooi, alhoewel de tocht wel door erg veel mensen gelopen werd, hebben we tijdens korte side-route ons even erg alleen op de berg gevoeld.

Momenteel slapen we in de YHA in Rotarua, gister lag ik even alleen op de kamer op mn bedje bij te komen van onze 15km wandeltocht door Redwood forrest, toen kwam er plotseling een vieze eier-lucht langsdrijven... en ik weet wat jullie nu denken: er kan maar 1 schuldige zijn. Nee hoor, Rotorua ligt in een vulkanische gebied waar veel mudpools zijn... in deze pools komen zwavel en ijzeroxiden omhoog en dat geeft onaangename geuren, maar ook wel mooie borrelpotten met mooie kleuren (Wai-O-Tapu zijn de foto's genomen).

We hebben niet veel meer op het programma staan voor het Noord-eiland, zaterdag pakken we waarschijnlijk de ferry terug naar het Zuid-eiland om de natuur waar Nieuw Zeeland om bekend staat te gaan verkennen.

Tegen de tijd dat ik weer wat nieuws heb, zijn jullie de eersten die het horen :)

Sweet as

ps. Bedankt voor al jullie leuke reacties op mijn verhaaltjes, laat ook vooral weten wat jullie doen of bezighoudt, vind ik erg leuk om te lezen.

Janet

He Sjoerd,
weer leuke dingen beleefd lees ik wel. Super die parachutesprong. Leuk om te lezen dat je je nu goed vermaakt. Met mij is het iets minder. Het herstel ging tot maandag goed. Maandag ging gips er af en was het begin van laatste 4 week tape voordat revalidatie zou gaan beginnen. Helaas ben ik maandagavond gevallen en kwam ik vol op verkeerde been terecht waardoor mijn achillespees (die net weer operatief aan elkaar gezet is) weer is gescheurd. Na 1 dag tape zit ik dus alweer in gips. Opereren kan nu niet meer vanwege verse weefsel. In plaats daarvan moet ik nu 6 week gips; dat moet dezelfde werking hebben als operatie. Afgelopen 2,5 week zijn dus voor niets geweest en ik ben dus weer terug bij af. Het voelt voor mij nu even dat ik verder ben dan terug bij af. Moet het maar accepteren, het is niet anders. Maar het is zo nu en dan wel moeilijk.

Fijn dat jij het naar je zin hebt. Lekker genieten van de mooie natuur!!! Geweldig.
Have fun, groet Janet

Wouter

Na de heren-dubbel in Melbourne, deze week opnieuw een "heren-dubbel" vanuit de lucht.... Jullie vermaken jullie wel begrijp ik.

Have fun boys!

Luuk

Ik zie aan de foto's dat Hardy ook een vrije val heeft gemaakt. Of is hij zijn haarbos verloren door in het groen/gele water te duiken?

Ik wordt steeds meer jaloers, met die verdomde sneeuw en vorst hiero!

Marja

Hoi Sjoerd,

Goed te horen dat je zoveel mooie dingen ziet en doet. Je hebt lekker de tijd om ervan te genieten. En zulk mooi weer.... hier sneeuwt het alweer en voorlopig lijkt de winter nog te blijven. Hier gaat alles z'n gangetje. Gisteravond ben ik met een vriendin naar de Musical Hairspray geweest. Was erg leuk! Verder verlangen ook wij weer naar de eerste zonnestralen. We zitten aan een vakantie in Zuid-Engeland te denken, met tevens een bezoek aan het eiland Wight. Is eens heel iets anders! In het weekend van 30 januari jl. zijn Mario en Barbara tamelijk onverwacht langs geweest. Was natuurlijk heel gezellig. Lekker uit eten geweest. Ze hebben per 1 maart a.s. een woning in Düsseldorf, dus dat wordt een stuk relaxter qua reisafstand. Over reisafstand gesproken: ik wens jullie een goede reis naar het Zuid-Eiland en veel plezier bij het bekijken van de mooie natuur. Ik ben benieuwd naar je volgende verhaal.

Liefs en heel veel groetjes
Marja en Rudi

Gaatske

Beste Sjoerd
Leuk om weer wat van jou te horen , nou springen uit een vliegtuig jeetje wat een ervaring en wat een mooie foto's heb je gestuurd Berend vond dat je een erg mooie hoed op hebt, en natuurlijk neem ik aan dat die meren zo meuren. Ik heb maandag nog met je moeder gesproken en zij vertelde dat ze zondag nog even met jou had gebeld ze vond het best wel een beetje vreemd dat er door de telefoon geen verschil is tussen bellen naar Groningen of naar de andere kant van de wereld en dat daar toch wel heel veel verschil is werd mij nog even weer duidelijk jij in jou korte broek en ik aan het sneeuw schuiven wat vandaag weer de hele dag uit de lucht valt , ik word er wel een beetje zat van ik weet nu wel dat sneeuw wit is dus het mag van mij opdonderen.Zondag ben ik nog naar de wedstrijd wezen kijken maar ik denk dat ik daar maar beter niet over kan schrijven iedereen doet vast zijn best maar na Janet viel nu ook Petra weer gebleseerd uit en daar kan je natuurlijk niets aan doen .
Ik las net het verhaaltje wat Janet naar jou heeft gestuurd nou daar word je ook niet vrolijk van.
Zo ik hoop dat we nog veel mooie verslagen van jou mogen lezen want we vinden het erg leuk.
gr Berend en Gaatske

Erna

Hoi Sjoerd leuk om weer een van avonturen te lezen, zoals Gaatske al vertelde het is hier in 7huizen ook wit.
En ook ik ben er wel klaar mee, ben dus nu ook best jaloers dat je lekker in je korte broek rondhuppelt!!!
Maar het is je van harte gegund hoor...
Eerst weer heel veel plezier daar en ik lees je nieuwe avonturen wel weer.

Groetjes Erna

René

Hey Sjoerd, te gekke foto´s! Nederland is wel heeel anders zeg! Respect dat jullie parachutegesprongen hebben! Ik zou niet durven hahaha! Nog een kleine update van mijn ditjes en datjes. Ben inmiddels verhuisd (echt waar) en het bevalt super! Ook nog in één keer mijn rijbewijs gehaald, dus ik kan nu lekker touren in de Saab die ik van Wout en Marten´s oma heb gekocht! Lekker door de sneeuw broezen want er ligt alweer een pak, niet te geloven! Nu hoef ik gelukkig geen boodschappen op de fiets meer te halen! Nou, have fun down under!!!!! Groetjes René

Ed

Wat is het verhaal achter dat ringbaardje??

-x-

Ruud

Dat vlassige baardje staat hem goed

Marcel Hoppentocht

Hey Sjoerd,

Ik had wat catching up te doen, maar heb zojuist helemaal ingelezen in je grote avontuur :)
Klinkt tot nu toe allemaal erg goed, heb het hier inmiddels dan ook helemaal gehad met het gure winterweer!

Have fun!

Groetjes Hoppie

ps. om 6 uur wakker worden heet dus een jetlag? Dan heb ik dat ook al een maandje of 6 ;)

Nynke

Hey Sjoerd!!

Gaaf wat je allemaal meemaakt.
Mooie plaatjes ook!
Hier aan de NK alles ok, 't stoepje is nog steeds wit van de sneeuw.. Kortom; zin in de lente!
Enjoy!

Groetjes, Nynke

annemarieke

Hee Sjoerd!
Je verhalen en foto's zorgen voor grote reisverlangens hier!
Groetjes vanaf de Nieuwe Kerkhof,
Annemarieke
ps Je kamer is nog heel :)

Hans Bentum

Dag Sjoerd,
Ik volg je reis en lees je verhalen bekijk je foto's. Geweldige ervaring lijkt me, deze reis. Veel plezier en geniet!
Groet!